Meedoen aan Facebook winacties op Facebook

 

Winacties op FacebookTegenwoordig heeft bijna iedereen wel een eigen Facebookpagina en met bedrijven is dat precies hetzelfde. Wist je dat er in Nederland bijna 10 miljoen Nederlanders gebruik maken van Facebook? Bedrijven willen graag bekendheid krijgen en om deze reden organiseren bedrijven vaak een leuke winactie.


Bij een winactie op Facebook zijn de meest voorkomende opdrachten het Liken (volgen), Delen, Taggen en reageren. Vaak is de opdracht: Like, deel en win! of Like, Share en win!


Ondanks dat dit soort winacties eigenlijk niet zijn toegestaan op Facebook, zijn er nog vele acties te vinden waarbij je nog gewoon op deze manier kans kunt maken op mooie prijzen.

 

 

Meedoen aan Like, Deel & Winacties op Facebook

 

Wanneer je mee doet aan een Like, Deel en Win actie op Facebook dan is het van groot belang dat je de actie goed uitvoert, de winactie in de gaten blijft houden en dat je privacy instellingen ook goed ingesteld staan. Het is zonde als je fanatiek mee doet om kans te maken op een leuke prijs en je doet iets verkeerd.

 

Hieronder bespreken we de opdrachten die vaak voorkomen en waar je bij deze opdrachten goed op moet letten.

 

Like & Win: De bedoeling hiervan is dat je de pagina die de winactie organiseert leuk vindt. Dit doe je door bovenaan op de knop 'vind ik leuk' te klikken. Het is belangrijk dat de organisator van de winactie kan zien dat jij de pagina van het bedrijf ook leuk vindt! Het gebeurd vaak dat bedrijven niet kunnen controleren of je hun leuk vindt en dat is je kans om te winnen verkeken.

 

Om te controleren of jouw instellingen goed staan, ga je naar het vind ik leuk overzicht (https://www.facebook.com/JOUWNAAM/likes) en klik je rechts bovenaan op het potlood symbool om de instellingen te bekijken. Kies nu 'Gedeelten beheren'. en controleer of er een vinkje staat bij 'vind ik leuks'. Staat het vinkje aan? Dan kan het bedrijf zien dat jij het bedrijf ook leuk vindt.

 

Deel & win: Zorg er voor dat wanneer je een winactie moet delen, dat de organisator van de winactie kan zien dat je het bericht hebt gedeeld! Berichten die je alleen met vrienden en of familie deelt, zijn niet zichtbaar voor de organisator en je kans om de prijs te winnen is dan nihil. Wanneer je een bericht deelt, kies dan voor de optie 'Iedereen'. Op deze manier kan iedereen, dus ook de organisator van de winactie zien dat je het bericht hebt gedeeld.

n reclamezuil. Dit wordt door veel gebruikers als negatief ervaren. Zo kan de actie eerder in je nadeel werken dan in je voordeel. En ze - See more at: http://www.socialmediakompas.nl/like-share-en-win/#sthash.lsfRLKc8.dpuf

 

 

Hoe weet je of je een prijs hebt gewonnen op Facebook?


Heb je mee gedaan aan een Like en winactie op Facebook en ben je benieuwd of je een prijs gewonnen hebt? Prijswinnaars op Facebook worden vaak vermeldt in een bericht op de pagina waar je mee hebt gedaan aan de winactie. De prijswinnaar wordt dan gevraagd om contact op te nemen. Het is dus van belang dat je de berichten van bedrijven regelmatig leest! Standaard ontvang je namelijk geen, of niet alle berichten van bedrijven in je nieuwsoverzicht.

 

Als je alle berichten van het bedrijf wilt ontvangen, klik dan naast de  'Vind ik leuk' knop bovenaan de pagina op de knop + Volgen. Je geeft Facebook dan de opdracht om berichten van deze pagina te ontvangen. Controleer ook of je nieuwsoverzicht de meest recente berichten toont. Standaard staat het nieuwsoverzicht namelijk ingesteld op 'Meest populair'. Met deze laatste optie mis je bijna alle berichten van de pagina waar je meedoet aan de winactie.

 

Tip:  Bezoek de pagina's waar je mee doet aan een winactie dagelijks. Mocht je ondanks je goede instellingen dan toch een bericht hebben gemist, dan zul je het bericht op de pagina evengoed nog zien.

 

 

Waarom sturen bedrijven mij geen e-mailbericht als ik gewonnen heb?

.
Heb je meegedaan aan de actie, enkel door te liken, delen en of reageren?
Er is dan geen e-mailadres van je bekend en het bedrijf kan dan GEEN contact met je opnemen via een privé bericht als je gewonnen hebt! Facebook staat het niet toe dat bedrijven zomaar contact op kunnen met jou. Een bedrijf kan pas contact met jou hebben als jij eerst zelf een gesprek via een privé bericht begint.


Bedrijven die geen e-mailadres van je hebben kunnen de winnaars wel vermelden in een bericht, of jouw naam taggen als je gereageerd hebt bij de winactie.


Tip: Doe je mee aan een Like, Deel en Winactie op Facebook? Stuur het bedrijf dan een privé berichtje waarin je vermeldt dat je mee hebt gedaan. Omdat jij eerst een privé bericht hebt gestuurd, kan het bedrijf makkelijk contact met je opnemen als je gewonnen hebt.

 

 

Hoe vind je Facebook winacties?

 

Het zoeken naar nieuwe winacties op Facebook hebben wij al voor je gedaan, zodat je dat niet zelf meer hoeft te doen! Op de Facebook winacties pagina staat een actueel overzicht van alle prijzen die je nu via Facebook kunt winnen.

 

Wanneer je zelf wilt gaan zoeken naar Facebook prijzen om te winnen, dan hebben wij hieronder enkele handige tips voor je op een rijtje gezet.

 

 

Winacties zoeken op Facebook, gebruik een hashtag!


Om Facebook winacties te vinden op Facebook, kun je via de zoekfunktie op Facebook zoeken met het hashtag symbool # op je toetsenbord. In ons geval is dit SHIFT + 3. Vul in het zoekveld op Facebook bijvoorbeeld eens #‎winactie‬ of #WIN in en je krijgt alle resultaten te zien met berichten die getagd zijn met #Winactie of #WIN.

Wist je dat: Veel organisators van winacties deze handige hashtag juist gebruiken om gevonden te worden door jou? Hieronder hebben wij een voorbeeld geplaatst hoe je een winactie op Facebook kunt zoeken:

Hashtag winactie


 

Zoek nieuwe Facebook winacties met Google


Wie rechtstreeks via Google zoekt naar prijsvragen op Facebook zal veel resultaten krijgen van winacties op Facebook die al verlopen zijn of winacties die zelfs niets met Facebook te maken hebben. Om Like en win acties op Facebook te vinden kun je via Google doelgericht zoeken.

Stap 1: Via Google kun je binnen de Facebook website zoeken door de zoekopdracht site:facebook.com (spatie) winactie in te vullen. (of een ander woord zoals win, prijsvraag of winnen).
Klik hierna op zoeken om de zoekresultaten weer te geven.

Stap 2: Klik nu op de knop zoekhhulpmiddelen om je zoekopdracht te gaan verfijnen, want de resultaten zijn op dit moment nog steeds niet zoals je wilt. Selecteer in het extra menu wat nu verschijnt, bijvoorbeeld de zoekresultaten van de afgelopen 24 uur. Je krijgt nu alle nieuwe winacties op Facebook te zien die de afgelopen uren zijn geplaatst.

 

Hieronder hebben wij een voorbeeld geplaatst hoe je een Facebook winactie op Google kunt zoeken:
 

Winactie op Facebook 

 

Heb je iets gehad aan deze tips voor winacties op Facebook?

Je kunt ons ook een handje helpen door deze pagina te delen via Social Media.